Algemene vragen

Algemene vragen

Border Estate(+) staat van maandag t/m vrijdag tussen 9.00u en 17.00u voor u klaar!

Dit betekent niet dat Border Estate(+) niet bereikbaar is buiten deze tijden.
U kunt altijd contact met ons opnemen per e-mail via mail@borderestate.com, en wij zullen u zo snel mogelijk helpen.

Tijdens feestdagen zijn wij gesloten.

  Het is aan de huurder zelf om uit te zoeken of huurtoeslag mogelijk is voor de desbetreffende woonruimte. 
  Of u in aanmerking komt voor huurtoeslag is altijd afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Er zijn een aantal eisen waar u aan moet voldoen om huurtoeslag te kunnen krijgen:

  • Uw inkomen mag niet te hoog zijn;
  • Uw vermogen mag niet te hoog zijn; 
  • U huurt een zelfstandige woonruimte; 
  • Bent u 23 jaar of ouder? Dan mag de kale huurprijs niet hoger zijn dan €763,47; 
  • Bent u jonger dan 23 jaar? Dan mag de kale huurprijs niet hoger zijn dan €442,46; 
  • Bent u jonger dan 23 jaar en heeft u een kind dat bij u inwoont? Dan mag de kale huur niet hoger zijn dan €763,47.
  • Huurders van een zelfstandige woning komen mogelijk in aanmerking voor huurtoeslag. Een zelfstandige woning is een woning met een eigen toegangsdeur, die in ieder geval een eigen woon(slaap)kamer, keuken en toilet moet hebben. Denk bijvoorbeeld aan een flatwoning of een rijtjeshuis. Huur je een kamer in een (studenten)huis? Dan kom je niet in aanmerking voor huurtoeslag.

  In onze advertenties staat aangegeven of de woonruimte in aanmerking komt voor huurtoeslag. Hier bedoelen we dan mee; met de juiste persoonlijke situatie kan je in aanmerking komen voor huurtoeslag. Ons advies is om altijd eerste een proefberekening te maken.

  U kunt altijd de website van de Belastingdienst bezoeken voor meer informatie: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/toeslagen/content/kan-ik-huurtoeslag-krijgen

  Door uw afval te sorteren kan het op de juiste manier worden gerecycled, zodat het zo min mogelijk schadelijk is voor het milieu. Het is ook veel goedkoper om te recyclen! De gemeente Maastricht probeert u te helpen om zo min mogelijk 'afval' te produceren. Voor een snelle en eenvoudige opsomming van de verschillende opties voor afvalverwerking, bekijk de volgende video (afval vrij)! 

  Nadat u uw PBD, glas, papier/karton en organisch afval hebt gescheiden, kunnen de meeste andere niet-recycleerbare afvalitems in de rode en witte vuilniszakken, die u kunt kopen bij de servicebalie in supermarkten (waar u ook sigaretten krijgt). Uitzonderingen op de rode zakken zijn onder meer batterijen, gloeilampen en elektronische apparaten. Voor elektronische apparaten zijn er afgiftepunten bij supermarkten, of binnen de winkels waar de elektronica in eerste instantie is gekocht. Check de Milieu App om er zeker van te zijn dat wat je wegdoet in de rode en witte zakken daar ook echt thuishoort! Toch zou er na al dat recyclen niet al te veel meer over moeten zijn om in deze zakken te stoppen. Dat is goed nieuws, want ze zijn het slechtst voor het milieu, en ook het duurst voor u. Idealiter zou u ze gebruiken voor niet recycleerbaar afval zoals volle stofzuigerzakken, kauwgom, sigarettenpeuken, as, maandverband en rare gecombineerde-materiaalverpakkingen.

  Voor laagbouw (huizen) en voor hoogbouw (flats, appartementen etc.) haalt de gemeente de zakken eens in de twee weken op. Via de Milieu App of de afvalkalender kunt u zien welke dag dit voor uw adres is. U kunt uw rood-witte zak(ken) op de stoep zetten tussen 19.00 uur op de avond voor de ophaaldag, of voor 06.00 uur 's ochtends op de ophaaldag.

  Er is slechts één uitzondering op deze regel: als de afvalkalender/Milieu App aangeeft dat dinsdag de ophaaldag is voor uw afval, dan moet u het afval op dinsdagavond tussen 17:00u en 18:00u aan de straat zetten.

  Houdt u zich aan de datum en het tijdstip waarop u het afval aan de straat moet zetten, want eerder aan de straat zetten betekent dat de zakken langer aan de straat blijven staan dan nodig is. Dit ziet er slecht uit, stinkt en trekt bovendien ongedierte aan. Kijk voor meer informatie over dit onderwerp op de website van de gemeente.

  Tot slot is het niet ongewoon dat mensen hoge boetes krijgen voor het weggooien van recyclebare spullen in de rode en witte zakken, in plaats van ze naar de recyclingstations te brengen. De mensen die het afval ophalen, kunnen in de rode zakken kijken om er zeker van te zijn dat er geen recycleerbare materialen in zitten; als ze die vinden, kunnen ze de schuldige persoon opsporen en beboeten. Het lijkt misschien veel werk, maar recyclen is de moeite waard, en als je er eenmaal een routine omheen creëert, wordt het echt gemakkelijk en ongecompliceerd!

  Inschrijven bij de gemeente kan via de website van gemeente Maastricht. Bent u student aan de Universiteit Maastricht of Zuyd Hogeschool en komt u vanuit het buitenland in Maastricht wonen? Schrijf u dan in bij de gemeente om een Burgerservicenummer te krijgen. Verdere informatie is te vinden op de volgende website: https://www.gemeentemaastricht.nl/wonen-en-verhuizen/inschrijven-buitenlandse-student

  Één keer per jaar ontvang je de gemeentelijke belastingen. Deze belastingen dien je als huurder zelf te betalen. De gemeentelijke belastingen worden geregeld door het BSGW. Dit is de afkorting voor Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen. Als je vragen hebt over deze aanslag dan kan je het beste direct contact opnemen met het BSGW. Voor de contactgegevens van het BSGW zie: https://bsgw.nl/nl/over-bsgw

  Deze gemeentelijke gemeentelijke belastingen ontvang je altijd in februari/maart. Het kan oplopen tot een paar honderd euro. Als je hier geen rekening mee houdt dan kan dit voor vervelende situaties zorgen. Gelukkig is er een regeling zodat je ook kwijtschelding kan aanvragen. Op basis van inkomen, uitgaven en bezittingen wordt bepaald of je in aanmerking komt voor deze kwijtschelding. Deze kwijtschelding kan worden aangevraagd via DigiD of via een formulier. Hiervoor moet je persoonlijk contact opnemen met BSGW. Mocht je extra informatie nodig hebben om dit formulier in te vullen dan horen we dit natuurlijk graag.

  De meeste pandeigenaren staan het helaas niet toe om huisdieren mee te nemen naar de woonruimte. Heeft u een huisdier, dan kunt u altijd contact met ons opnemen om te vragen naar de mogelijkheden.

  Border Estate (+) vraagt geen bemiddelingskosten. Echter vragen wij voor het opstellen van een huurovereenkomst een voorschot van €225,-. Tekent u de huurovereenkomst, dan wordt dit bedrag verrekent met de borg en heeft u dus geen extra kosten.
  Heeft Border Estate (+) een huurovereenkomst voor u opgesteld, maar tekent u het contract niet? Dan ontvangt u het bedrag niet terug.

  Onderstaande tabel geeft verdere kosten overzichtelijk weer:

  Omschrijving

  Kost

  Bezichtiging(en)

  0, -

  Registratie

  0, -

  Huurovereenkomst opstellen0,-

  Inspecties

  0, -

  Eindschoonmaak (eind betaling) – indien niet schoon

  Varieert per accommodatie

  Onderhuurcontract (in opdracht)

  €375, - inclusief 21% BTW

  Contractbreuk (in opdracht)

  zie huurovereenkomst 

   De huurprijs wordt jaarlijks verhoogd binnen de daarvoor geldende wettelijke regelgeving.

   Je wordt 2 maanden van te voren op de hoogte gebracht van deze huurverhoging per mail.

   Een DigiD kan je alleen maar aanvragen als je de Nederlandse nationaliteit hebt. Via de volgende website kan je jouw DigiD aanvragen: https://digid.nl/aanvragen.

   Voor de huurperiode

   Zeker kunnen wij u helpen! Op onze website vindt u ons volledige aanbod van beschikbare accommodaties. U kunt ons te allen tijde telefonisch of via e-mail (mail@borderestate.com) bereiken voor meer informatie over een accommodatie.
   Staat op de website niks wat u aanspreekt? Niet getreurd! Houdt onze website regelmatig in de gaten, want ons aanbod wordt regelmatig aangevuld.

   Via de volgende link komt u direct bij alle beschikbare accommodaties terecht: https://borderestate.com/aanbod/huur.

   Als u interesse heeft in een woonruimte, kunt u per e-mail via mail@borderestate.com een bezichtiging aanvragen. Weet u zeker dat u een woonruimte wilt huren? Dan kunt u de desbetreffende accommodatie boeken via onze website. 

   Indien u wordt goedgekeurd als kandidaat zullen deze gegevens worden gebruikt voor het opstellen van een huurovereenkomst. Uw documentaties zullen niet voor andere doeleinden worden gebruikt!

   De sleuteloverdracht vindt plaats op de 1e dag van de huurovereenkomst, indien dit geen werkdag betreft dan vindt de sleuteloverdracht plaats op de eerst volgende werkdag. De sleutels mogen nooit door oud-huurder aan de nieuwe huurder worden overhandigd zonder tussenkomst van Border Estate+.

   De afspraak voor de sleuteloverdracht dient 2 weken op voorhand ingepland te worden met Border Estate+ via mail@borderestate.com 

   Jazeker kan dat! Wij plannen regelmatig bezichtigingen in voor beschikbare accommodaties. Heeft u interesse in een accommodatie? Vraag dan via mail@borderestate.com of via de website een bezichtiging aan. Border Estate (+) laat u dan weten wanneer de volgende bezichtiging staat ingepland. Kunt u niet aanwezig zijn bij de bezichtiging? Dan kunt u de bezichtiging live volgen via Instagram (@rentalsmaastricht) of kunt u een andere bezichtiging aanvragen.

   Het is helaas niet mogelijk. De huidige huurder verblijft namelijk tot het einde van de maand in deze accommodatie conform huurovereenkomst.  

   Het is niet verplicht om u in te schrijven voor een bezichtiging. Wel is het voor ons fijn als u laat weten wanneer u aanwezig bent bij een bezichtiging. Wij kunnen er dan rekening mee houden dat u naar de bezichtiging komt. Het bezichtigen van een woonruimte gebeurt natuurlijk kosteloos!

   Wat inbegrepen is in de huurprijs, verschilt per pand. Een groot deel van onze pandeigenaren kiest ervoor om de accommodatie inclusief gas, water, elektriciteit, internet en meubels te verhuren.
   Ook zijn er accommodaties die niet gemeubileerd verhuurd worden of waarbij gas, water en/of elektriciteit niet zijn inbegrepen bij de huurprijs.
   Op onze website is per accommodatie aangegeven wat inbegrepen is bij de huurprijs en wat niet. Heeft u daar vragen over? Stel ze ons gerust!

    Het komt wel eens voor dat een accommodatie erg geliefd is en meerdere kandidaten de accommodatie willen huren. In dat geval vragen wij van alle geïnteresseerden om de benodigde documenten via de website op te sturen door te klikken bij 'boek nu'. Vervolgens worden alle documenten gedeeld met de pandeigenaar, waarna de pandeigenaar kiest welke kandidaat het meest geschikt is voor de accommodatie. Border Estate (+) neemt vervolgens contact op met de gekozen kandidaat en vervolgt het verhuurproces.

     Ja, dat doen we! U kunt onze bezichtigingen live volgen via ons Instagram-account @rentalsmaastricht.

     Tijdens de huurperiode

     Als huurder ontvangt u van ons inloggegevens voor Bloxs. Via de volgende link kunt u inloggen in Bloxs: https://borderestate.bloxs-vas... 
     Via Bloxs kunt u eenvoudig uw probleem of klacht indienen. Wij zullen uw melding dan zo snel mogelijk in behandeling nemen. Let op: meldingen worden gestuurd naar externe bedrijven. We zijn afhankelijk van hun werkzaamheden en planningen.

     Heeft u geen inloggegevens ontvangen? Dan kunt u ons bereiken via mail@borderestate.com, wij zullen u dan nieuwe inloggegevens sturen.

     Het is noodzakelijk dat u de klacht ten alle tijde via het systeem Bloxs doorgeeft. Het systeem onthoud namelijk alle klachten van het pand. Via email is dit niet mogelijk. Indien u een groter bestand dient te downloaden en dit niet via Bloxs kan, dan gelieve alsnog de melding te plaatsen. Het toegevoegde bestand kunt u dan achteraf nog via mail of WeTransfer toesturen.

     Let op: bent u een onderhuurder, dan moet u deze melding maken bij de hoofdhuurder zodat zij deze melding kunnen plaatsen.

     Het onderverhuren van een woning is in principe niet toegestaan. Voor een legitieme reden zoals een werkstage/schoolstage, uitwisseling of het verhuizen naar een ander land kan er onder bepaalde voorwaarden, en in overleg met de verhuurder, een uitzondering gemaakt worden op deze regel. Deze voorwaarden houden in dat er voor de verhuurder niks mag veranderen, u blijft dus altijd zelf verantwoordelijk voor het betalen van de huur aan de verhuurder. Er wordt een onderhuurcontract opgesteld waarin de betaalplicht van onderhuurder naar huurder wordt opgenomen. Een onderhuurcontract kan worden opgesteld voor een minimale periode van 1 maand, tot een maximale periode van 6 maanden. Daarbij dient de huurder zelf een geschikte en passende onderhuurder aan te leveren welke gescreend zal worden door ons en de verhuurder.

     Het opstellen van een onderhuurcontract brengt kosten met zich mee, deze bedragen €375,- inclusief 21% BTW. 

     U bent een contract aangegaan voor bepaalde duur of onbepaalde duur. Indien u uw contract wenst op te zeggen kan dat alleen maar wanneer dat volgens uw contract kan.
     Huurt u short-stay, aldus bepaalde tijd, dan is uw einddatum reeds bepaald. Alsnog moet u dan minimaal twee maanden op voorhand ons kantoor verwittigen dat u uw accommodatie zult verlaten.
     Huurt u uw accommodatie voor onbepaalde tijd, aldus voor minimaal 12 maanden, dan gaat dit contract nadien maandelijks automatisch verder. Wilt u het contract opzeggen, dan dient u ook hier het contract minimaal twee maanden van tevoren op te zeggen via Border Estate+.

     Als u uw contract eerder wilt beëindigen dan contractueel is overeengekomen, kan dat alleen onder de volgende voorwaarden: Er moet een nieuwe huurder worden gevonden, evenals de ondertekening van een nieuw huurcontract door deze nieuwe huurder en er moet een commissie van 1 maand huur plus 21% BTW aan de makelaar worden betaald. Als deze punten zijn ingevuld en u een definitieve e-mail van ons heeft ontvangen, wordt uw contract beëindigd. Het enige wat u daarna nog hoeft te doen is een eindcontrole/check-out in te plannen.

     Ja, dat klopt! Wij werken met een voor- en eindinspectie. Wij noemen dit een check-in en een check-out. Tijdens deze check-in en -out maken wij een volledig rapport met foto’s en aantekeningen over de huidige staat van een woonruimte. U ontvangt deze rapporten zelf ook via e-mail.

     Het kan voorkomen dat u uw sleutels kwijtraakt of dat u zichzelf buitensluit. In zo'n geval kan Border Estate+ u helpen uw slot open te maken. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Hieronder vindt u meer informatie.

     Hoe werkt het? 

     1. U heeft zich buitengesloten. In dat geval kunt u het aangeven via Bloxs (ook buiten kantoortijden). Geef aan dat u gebruik wilt maken van de sleutelservice.
     2. Vooraf krijgt u van Border Estate+ een factuur. In de onderstaande tabel zie je het tarief dat gerekend wordt. 
     3. Border Estate+ stuurt een medewerker. Voor uw veiligheid vragen wij u zich eerst te legitimeren voordat sloten worden opengebroken of vervangen.
     Buitengesloten (binnen kantooruren)

     €75,- inclusief 21% btw

     Buitengesloten (buiten kantooruren)€105,- inclusief 21% btw
     Sleutel(s) kwijt (gecertificeerd) €115,- inclusief 21% btw 
     Sleutel(s) kwijt (niet gecertificeerd) €75,- inclusief 21% btw


     Indien blijkt dat uw slot kapot of geblokkeerd is kunt u Border Estate+ contacteren zodat de juiste leverancier erop afgestuurd kan worden.

     L
     et op: we zijn niet altijd bereid om te komen helpen. In dat geval dient u een slotenmaker te contacteren. De kosten van een slotenmaker liggen echter wel hoger en zijn voor de huurder! Er worden geen diensten verleend op feestdagen! 

     Na de huurperiode

     Voor het terugontvangen van de borg is het van belang dat de woonruimte in dezelfde staat wordt opgeleverd als het ontvangen is. Om dit te controleren, worden een check-in en een check-out ingepland. In beide gevallen wordt een rapport opgesteld met daarin foto’s en aantekeningen over de staat van de woonruimte.
     Wanneer uit vergelijking van de twee documenten blijkt dat u de woonruimte in een goede staat heeft achtergelaten, ontvangt u de borg gewoon terug. Blijkt echter dat de woonruimte niet is achtergelaten zoals u de woonruimte heeft ontvangen, dan wordt een deel van uw borg ingehouden. Hoeveel borg wordt ingehouden, verschilt per situatie.
     Het teruggeven van de borg mag officieel drie maanden duren, echter proberen wij dit zo snel mogelijk af te ronden.

     Als er tijdens de eindinspectie schade geconstateerd wordt is het per gebeurtenis belangrijk om de gevolgen te bekijken. Mocht de schade door eigen toedoen zijn ontstaan dan zullen de kosten van deze schade worden verrekend met de borg. Ook eventuele schoonmaakkosten kunnen worden verrekend met de borg.

     Wij verstrekken een huurdersverklaring uitsluitend op aanvraag. Mocht uw nieuwe huurbaas een verklaring nodig hebben. Dan helpen we je graag verder. Mail ons hierover via mail@borderestate.com