Algemene vragen

Algemene vragen

Border Estate(+) staat voor u klaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 9:00 en 17:00 uur!

Maar wees gerust, onze beschikbaarheid beperkt zich niet tot deze kantooruren. Buiten deze tijden kunt u ons een e-mail sturen naar mail@borderestate.com. Op de eerstvolgende werkdag zullen we zo snel mogelijk reageren.

Houd er rekening mee dat we op zondagen en feestdagen gesloten zijn.

In geval van noodsituaties buiten kantooruren, zoals ernstige lekkages, stroomstoringen, of als u buitengesloten bent, aarzel dan niet om contact op te nemen via ons noodnummer: +31(0)438529910. We zijn er om u te helpen. Wees echter bewust dat het bellen van dit nummer voor niet-dringende zaken, zoals niet-urgente onderhoudsklussen, extra kosten met zich mee kan brengen.

Een huurder komt in aanmerking voor huurtoeslag als hij of zij voldoet aan bepaalde voorwaarden, waaronder:

1. Het huurbedrag is onder een bepaalde grens.
2. De huurder heeft de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning.
3. De huurder is 18 jaar of ouder.
4. De huurder heeft een zelfstandige woonruimte.
5. Het vermogen van de huurder is niet te hoog.

De exacte voorwaarden kunnen variëren afhankelijk van de persoonlijke situatie van de huurder, dus het is aan te raden om de specifieke regels en richtlijnen van de Belastingdienst of een relevante overheidsinstantie te raadplegen.

In Maastricht zijn de Maastrichtse vuilniszakken verkrijgbaar bij de supermarkten. Deze vuilniszakken zijn te herkennen aan hun rood-witte kleur. Het is van belang om deze specifieke vuilniszakken te gebruiken voor het aanbieden van restafval, omdat afval dat wordt aangeboden in niet-officiële zakken mogelijk niet wordt opgehaald door de gemeente.

Hier volgen de voornaamste methoden voor afvalverwijdering in Maastricht:

 1. Gescheiden afvalinzameling: Om recycling te bevorderen, wordt in Maastricht afval gescheiden ingezameld. U kunt gebruikmaken van verschillende containers voor papier, glas, plastic verpakkingen en GFT (groente-, fruit- en tuinafval).
 2. Restafvalcontainer: Voor overig huishoudelijk afval dat niet kan worden gerecycled, zoals niet-afbreekbaar of vervuild afval, kunt u gebruikmaken van de restafvalcontainer. Deze containers worden regelmatig geleegd door de gemeente.
 3. Milieupark: Voor het afvoeren van grotere hoeveelheden afval of specifieke soorten afval, zoals elektronica, grof vuil of chemisch afval, kunt u terecht bij het milieupark van de gemeente Maastricht. Hier kunt u uw afval veilig en milieubewust afleveren.
 4. Afvalkalender: U ontvangt vaak een afvalkalender van de gemeente, waarop staat aangegeven wanneer welk type afval wordt opgehaald. Het is belangrijk om deze kalender te raadplegen om op de hoogte te blijven van de ophaaldagen en om te weten welk afval op welke manier moet worden gescheiden.

Door gebruik te maken van deze methoden voor afvalverwijdering draagt u bij aan een schonere en duurzamere leefomgeving in Maastricht.

Hier zijn de stappen die u moet volgen om uzelf als huurder bij de gemeente Maastricht in te schrijven:

1. Zorg voor een huurwoning of verblijfsadres in Maastricht.
2. Maak een afspraak bij de gemeente Maastricht.
3. Neem de benodigde documenten mee, zoals uw identiteitsbewijs en huurcontract.
4. Vul een inschrijfformulier in bij de gemeente.
5. De gemeente registreert u in de Basisregistratie Personen (BRP).
6. Ontvang een bewijs van inschrijving, zoals een uittreksel uit de BRP.

Volg deze stappen nauwkeurig om uw inschrijving als huurder bij de gemeente Maastricht te voltooien.

   BSGW staat voor Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen. Het is een organisatie die belastingen en heffingen int namens gemeenten en waterschappen in Nederland. Als huurder of student ontvang je mogelijk facturen van BSGW voor lokale belastingen zoals onroerendezaakbelasting, rioolheffing en afvalstoffenheffing.

   Het is belangrijk om te begrijpen dat je, als bewoner van een pand, verantwoordelijk bent voor het betalen van deze belastingen, zelfs als je geen eigenaar van het pand bent. Dit komt doordat je gebruikmaakt van gemeentelijke voorzieningen zoals afvalinzameling en straatonderhoud, die worden gefinancierd door deze belastingen.

   BSGW stuurt de facturen naar het adres waar je woont, en het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat deze op tijd worden betaald. Als je deze belastingen niet betaalt, kunnen er extra kosten of juridische gevolgen ontstaan.

   Kortom, als huurder of student ben je verantwoordelijk voor het betalen van de BSGW-facturen omdat je profiteert van de gemeentelijke diensten die door deze belastingen worden gefinancierd.

   Huisdieren zijn vaak niet toegestaan ​​in huurwoningen voor huurders vanwege verschillende redenen:

   1. Schade: Huisdieren kunnen schade veroorzaken aan de woning, wat extra kosten met zich meebrengt voor zowel huurder als verhuurder.
   2. Hygiëne: Huisdieren kunnen hygiënische problemen veroorzaken, zoals geurhinder en allergenen.
   3. Overlast: Huisdieren kunnen geluidsoverlast en conflicten tussen huurders veroorzaken.
   4. Juridische en verzekeringsredenen: Veel huurcontracten verbieden huisdieren vanwege lokale wetten en verzekeringsbeleid.

   Kortom, het beleid om huisdieren niet toe te staan ​​helpt om de leefbaarheid, onderhoud en harmonie tussen huurders te behouden.

    Border Estate (+) staat bekend om haar transparante aanpak: geen verborgen bemiddelingskosten. We vragen echter een voorschot van €225,- voor het opstellen van de huurovereenkomst. Dit bedrag wordt bij ondertekening verrekend met de borg, zodat u geen extra kosten heeft. Let op: als u besluit de huurovereenkomst niet te ondertekenen nadat wij deze voor u hebben opgesteld, wordt het voorschot niet terugbetaald. Door het betalen van de €225,- gaat u reeds akkoord tot het overgaan van de huurovereenkomst.

    Hieronder ziet u een helder overzicht van eventuele verdere kosten:

    OmschrijvingKost
    Bezichtiging(en)0,-
    Registratie0,-
    Huurovereenkomst opstellen0,-
    Inspecties0,-
    Eindschoonmaak (bij vertrek) - indien niet schoon wordt achtergelatenVarieert per accommodatie
    Onderhuurovereenkomst (in opdracht)375,- inclusief 21% BTW
    Contractbreuk (in opdracht) zie huurovereenkomst

     Huurverhoging is een term die verwijst naar de periodieke aanpassing van de huurprijs van een woning. Dit kan jaarlijks plaatsvinden en wordt meestal bepaald door de verhuurder, maar moet voldoen aan wettelijke regels en richtlijnen.

     Huurbetalingen kunnen stijgen om verschillende redenen, waaronder:

     1. Inflatie: Huurverhogingen kunnen worden toegepast om de stijgende kosten van levensonderhoud en inflatie te compenseren, waardoor de verhuurder de kosten van het beheer en onderhoud van de woning kan dekken.
     2. Onderhoud en verbeteringen: Soms worden huurverhogingen gebruikt om de kosten van noodzakelijk onderhoud en verbeteringen aan de woning te dekken, zoals reparaties, renovaties of upgrades van voorzieningen.
     3. Marktwaarde: Als de huurmarkt verandert en de marktwaarde van vergelijkbare woningen in de omgeving stijgt, kan de verhuurder ervoor kiezen om de huurprijs te verhogen om gelijke tred te houden met de markttarieven.

     Het betalen van huurverhogingen is een verplichting van huurders zoals vastgelegd in het huurcontract. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele huurverhogingen en deze op tijd te betalen om contractuele verplichtingen na te komen en problemen met de verhuurder te voorkomen. Het niet naleven van de huurverhogingen kan leiden tot juridische geschillen en mogelijk tot uitzetting uit de woning.

     Kortom, huurders worden gevraagd om huurverhogingen te betalen om de kosten van levensonderhoud, onderhoud en marktwaarde te dekken, zoals bepaald door de verhuurder en de wettelijke voorschriften."

     Voor de huurperiode

     Op onze website vindt u een uitgebreid scala aan beschikbare accommodaties die perfect bij uw wensen kunnen passen. U kunt ons altijd bereiken via telefoon of e-mail (mail@borderestate.com) voor meer informatie over een specifieke accommodatie.

     Staat er momenteel niets op de website wat u aanspreekt? Geen zorgen! Blijf onze website regelmatig checken, want we vullen ons aanbod regelmatig aan met nieuwe opties die mogelijk aan uw criteria voldoen. U kunt ook uw zoekopdracht via de website achterlaten, dan ontvangt u automatisch een e-mail met aanbod dat binnen uw zoekopdracht valt.

     Klik hier om direct naar al onze beschikbare accommodaties te gaan: Aanbod 

     Als u op zoek bent naar een nieuwe woning, kunt u gemakkelijk een bezichtiging aanvragen door ons een e-mail te sturen naar mail@borderestate.com. Zodra u uw keuze heeft gemaakt, kunt u de gewenste accommodatie direct boeken via onze website.

     Let op: Het invullen en verzenden van uw aanvraag op onze website geeft u niet automatisch het recht op toewijzing van de woning. De beslissing over de toewijzing ligt bij de verhuurder. De totstandkoming van de huurovereenkomst is dan ook afhankelijk van de goedkeuring van de verhuurder.

     Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, gebruiken we deze gegevens om een huurovereenkomst op te stellen. We willen benadrukken dat uw documentatie alleen wordt gebruikt voor dit specifieke doel en niet voor andere doeleinden.

     De sleuteloverdracht vindt plaats op de 1e dag van de huurovereenkomst. Indien dit geen werkdag betreft, vindt de sleuteloverdracht plaats op de eerstvolgende werkdag. De sleutels mogen nooit door de voormalige huurder aan de nieuwe huurder worden overhandigd zonder tussenkomst van Border Estate+.

     De afspraak voor de sleuteloverdracht moet twee weken van tevoren worden ingepland met Border Estate+ via rentals@borderestate.com.

     Wij organiseren regelmatig bezichtigingen voor onze beschikbare accommodaties. Als u interesse heeft in een accommodatie, kunt u een bezichtiging aanvragen via rentals@borderestate.com of via onze website. Bezichtigingen zijn mogelijk van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren. Let op: ons kantoor is gesloten in het weekend. Zodra wij uw aanvraag ontvangen, laten wij u weten wanneer de volgende bezichtiging gepland staat. Mocht u niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn bij de bezichtiging, dan bieden wij de mogelijkheid om de bezichtiging live te volgen via ons Instagram-account (@rentalsmaastricht) of kunt u een alternatieve bezichtiging aanvragen.

     Helaas is het niet mogelijk om eerder in te checken vanwege de startdatum van de huurovereenkomst die is vastgelegd in het getekende contract. Bovendien heeft de huidige huurder het recht om in de woning te blijven tot het einde van de huurovereenkomst.

     U hoeft zich niet per se in te schrijven voor een bezichtiging, maar het zou voor ons wel handig zijn als u ons laat weten wanneer u wilt komen. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat we klaarstaan om u te ontvangen. En het beste van alles: een bezichtiging van een woning is helemaal gratis!

     De inclusies in de huurprijs variëren per pand. Veel van onze verhuurders bieden accommodaties aan inclusief gas, water, elektriciteit, internet en meubels. Er zijn echter ook accommodaties die ongemeubileerd zijn of waarbij gas, water en/of elektriciteit niet zijn inbegrepen. Op onze website staat voor elke accommodatie duidelijk vermeld wat wel en niet is inbegrepen in de huurprijs. Heeft u vragen hierover? Aarzel dan niet om ze aan ons te stellen!

      Af en toe gebeurt het dat een accommodatie erg in trek is en meerdere kandidaten de accommodatie willen huren. In dat geval vragen we alle geïnteresseerden om de vereiste documenten via onze website op te sturen door te klikken op 'boek nu'. Vervolgens worden alle documenten gedeeld met de eigenaar van het pand, die dan de meest geschikte kandidaat voor de accommodatie kiest. Border Estate (+) neemt dan contact op met de gekozen kandidaat om het verhuurproces voort te zetten. Let op: de ene potentiële huurder is niet per se beter dan de andere. Het is echter wel van belang dat je kunt aantonen dat je de huur kunt betalen.

       "Absoluut! Beleef onze bezichtigingen live op ons Instagram-account @rentalsmaastricht."

       Tijdens de huurperiode

       Als huurder krijgt u van ons inloggegevens voor ons Bloxs-platform. Hier kunt u eenvoudig inloggen: Huurdersportaal Bloxs. Via Bloxs kunt u gemakkelijk problemen of klachten indienen. Wij zullen uw melding dan zo snel mogelijk behandelen. Houd er rekening mee dat meldingen naar externe bedrijven worden gestuurd en dat we afhankelijk zijn van hun werkzaamheden en planningen.

       Heeft u nog geen inloggegevens ontvangen? Dan kunt u ons bereiken via mail@borderestate.com en sturen we u graag nieuwe inloggegevens.

       Het is belangrijk dat u uw klacht altijd via het Bloxs-systeem doorgeeft, omdat dit alle klachten van het pand onthoudt. Dit is niet mogelijk via e-mail. Als u een groot bestand moet downloaden en dit niet via Bloxs kunt doen, plaats dan toch de melding. U kunt het bestand later via e-mail of WeTransfer naar ons sturen.

       Let op: bent u een onderhuurder, dan moet u deze melding bij de hoofdhuurder indienen zodat zij deze kunnen plaatsen.

       Het onderverhuren van een woning is normaal gesproken niet toegestaan. Maar in geval van legitieme redenen zoals werk of stage in het buitenland, kunnen we onder specifieke voorwaarden en na overleg met de verhuurder een uitzondering maken op deze regel.

       Deze voorwaarden vereisen dat er geen veranderingen worden aangebracht voor de verhuurder. Dit betekent dat u altijd zelf verantwoordelijk blijft voor het betalen van de huur. We stellen een onderhuurcontract op waarin de financiële verplichtingen van de onderhuurder aan de huurder worden overgedragen. Dit contract kan worden opgesteld voor een minimale periode van 1 maand tot een maximale periode van 6 maanden. Daarnaast bent u zelf verantwoordelijk voor het vinden van een geschikte onderhuurder, die vervolgens zal worden gescreend door ons en de verhuurder.

       Houd er rekening mee dat er kosten verbonden zijn aan het opstellen van een onderhuurcontract, namelijk €375,- inclusief 21% BTW.

       Belangrijk om te weten: Onderverhuren houdt in dat u na afloop van uw werk- of stageperiode terugkeert naar de woning. We staan klaar om samen met de verhuurder de mogelijkheden te bespreken en een soepele overgang te garanderen!

       Of u nu een contract voor bepaalde of onbepaalde duur heeft afgesloten, het opzeggen ervan is gebonden aan de voorwaarden van uw overeenkomst. Raadpleeg eerst uw contract voor specifieke instructies. Vervolgens, als u uw contract wilt beëindigen, neemt u minimaal twee maanden van tevoren contact met ons op via rentals@borderestate.com.

       Als u een short-stay huurt, waarbij de duur al is vastgesteld, is uw vertrekdatum al bepaald. Toch dient u ons kantoor minstens twee maanden van tevoren op de hoogte te stellen van uw vertrek.

       Bij een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd, die minimaal 12 of 24 maanden loopt, wordt het contract automatisch maandelijks verlengd. Als u het contract wilt beëindigen, moet u ook hier minimaal twee maanden van tevoren via Border Estate+ opzeggen.

       Ontdek hoe u met Border Estate+ de controle behoudt over uw verblijf!

       Indien u overweegt uw contract eerder te beëindigen dan oorspronkelijk overeengekomen, zijn daar enkele voorwaarden aan verbonden die wij graag met u delen:

       1. Een nieuwe huurder dient te worden gevonden.
       2. De nieuwe huurder dient een nieuw huurcontract te ondertekenen.
       3. Er wordt een commissie van 1 maand huur plus 21% BTW aan de makelaar betaald.

       Voordat deze stappen worden ondernomen, is het essentieel om eerst goedkeuring te verkrijgen van de pandeigenaar. Wij zullen deze goedkeuring namens u navragen.

       Zodra deze vereisten zijn voldaan en u een definitieve bevestiging van ons heeft ontvangen, zal uw contract worden beëindigd. Hierna hoeft u alleen nog een eindcontrole/check-out in te plannen.

       Ontdek hoe wij u kunnen helpen bij een soepele overgang naar uw nieuwe bestemming!

       Een check-in en check-out bij een woning zijn essentieel om de staat van de woning voor en na de huurperiode vast te leggen. Dit zorgt voor transparantie, beschermt de belangen van zowel huurder als verhuurder, bepaalt verantwoordelijkheden bij schade, helpt bij onderhoudsplanning en dient als basis voor het terugbetalen van de borg.

       Heeft u uw sleutels verloren of bent u buitengesloten? Geen zorgen, Border Estate+ staat voor u klaar met onze handige sleutelservice, zij het tegen bijbehorende kosten. 

       Zo werkt het:

       1. Als u uzelf heeft buitengesloten, laat het ons dan weten via Bloxs (en neem ook contact met ons op via +31438529910), zelfs buiten kantooruren, en geef aan dat u gebruik wilt maken van onze sleutelservice.
       2. Voordat we een medewerker sturen, ontvangt u van ons een factuur met de toepasselijke kosten, zoals vermeld in de onderstaande tabel.
       3. Voor uw veiligheid vragen we u om identificatie voordat we overgaan tot het openbreken of vervangen van sloten.
       Buitengesloten (tijdens kantooruren)€75,- inclusief 21% btw
       Buitengesloten (buiten kantooruren)€105,- inclusief 21% btw
       Verloren sleutel(s) (gecertificeerd) €115,- inclusief 21% btw 
       Verloren sleutel(s) (niet gecertificeerd) €75,- inclusief 21% btw


       Als blijkt dat uw slot kapot of geblokkeerd is, kunt u contact met ons opnemen, zodat we de juiste leverancier kunnen inschakelen voor reparatie.

       Let op: Hoewel we altijd streven naar hulpvaardigheid, kan het voorkomen dat het inschakelen van een slotenmaker noodzakelijk is. In dergelijke gevallen zijn de kosten voor rekening van de huurder en kunnen deze hoger zijn dan onze servicekosten. Bovendien bieden wij geen diensten aan op feestdagen.

       Na de huurperiode

       Voor een vlotte terugbetaling van uw borg is het cruciaal dat de woonruimte in dezelfde staat wordt achtergelaten als waarin deze werd ontvangen. Om dit te waarborgen, plannen we zowel een check-in als een check-out. Tijdens deze inspecties wordt een gedetailleerd rapport opgesteld, inclusief foto's en opmerkingen over de staat van de woonruimte.

       Indien uit de vergelijking van deze documenten blijkt dat u de woonruimte netjes heeft achtergelaten, ontvangt u de borg volledig terug. Echter, om de volledige borg te ontvangen, mogen er geen eventuele achterstallige huur, rekeningen of andere kosten zijn. Indien er wijzigingen zijn vastgesteld die afwijken van de aanvankelijke staat, kan een deel van de borg worden ingehouden. De hoogte van dit bedrag varieert afhankelijk van de specifieke situatie.

       Hoewel officieel tot drie maanden is toegestaan voor de teruggave van de borg, streven wij ernaar dit proces zo spoedig mogelijk af te handelen.

       Tijdens de afrondende inspectie van uw woning kan het voorkomen dat we enige schade constateren. Het is belangrijk om te begrijpen hoe we omgaan met deze situaties, afhankelijk van de oorzaak.

       Als de schade te wijten is aan uw eigen handelen, zullen de kosten voor het herstellen ervan worden verrekend met de borg. Dit omvat ook eventuele schoonmaakkosten die nodig zijn om de woning terug te brengen naar de oorspronkelijke staat.

       We willen benadrukken dat het cruciaal is om de woning in goede staat achter te laten om uw volledige borg terug te ontvangen. Mocht u vragen hebben over eventuele schade of kosten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

       Als u een huurdersverklaring nodig heeft om uw woonhistorie te bevestigen, staan we voor u klaar. Een huurdersverklaring is een officieel document waarin uw verhuurder bevestigt dat u gedurende een specifieke periode op een bepaald adres hebt gewoond, inclusief de huurvoorwaarden. Voor een huurdersverklaring van Border Estate kunt u eenvoudig een e-mail sturen naar mail@borderestate.com om uw aanvraag in te dienen. We doen er alles aan om u verder te helpen!