Huurproces

Hieronder is een overzicht van veel voorkomende vragen. Indien u hieronder geen antwoord kunt vinden op uw eigen vraag, neem dan contact met ons op via mail@borderestate.com.

 1. Hoe kan een huurder een bezichtiging van een accommodatie inplannen?
 2. Welke gegevens heeft Border Estate+ nodig van mij als potentiële huurder
 3. Hoe wordt een huurcontract opgesteld?
 4. Hoelang heeft de huurder de tijd om een contract te ondertekenen?
 5. Wanneer is mijn huurovereenkomst definitief ofwel rechtsgeldig?
 6. Wat is een welkomstmail?
 7. Hoe verloopt de check-in van een accommodatie?
 8. Wat is een inspectierapport?
 9. Wat kunnen wij tijdens het verblijf in onze accommodatie van Border Estate verwachten?
 10. Hoe kan ik mijn huurcontract opzeggen?
 11. Hoe kan ik mijn huurcontract eerder opzeggen?
 12. Hoe wordt een check-out van mijn accommodatie ingepland?
 13. Welke kosten zijn er voor een bezichtiging, registratie, opstellen huurcontract, inspectie etc.?
 14. Ik ben mijn sleutel kwijt/vergeten, kan Border Estate+ mij hierbij helpen?

1. Hoe kan een huurder een bezichtiging van een accommodatie inplannen?

Zoek in ons aanbod uw favoriete accommodatie. Indien u deze accommodatie wenst te bezichtigen, dan gelieve op deze desbetreffende accommodatie te reageren per mail. Vergeet niet het adres van deze accomodatie hierbij te vermelden, zodat wij direct weten over welke accommodatie u het heeft. Via mail zal verder contact worden gelegd zodat wij met u een bezichtiging kunnen inplannen. U kunt ons contacteren via mail@borderestate.com.

2. Welke gegevens heeft Border Estate+ nodig van mij als potentiële huurder?

 1. Kopie geldig paspoort
 2. Huidig woonadres
 3. Contact gegevens (zowel een telefoonnummer als mail adres)
 4. Bankrekeningnummer
 5. Salarisstrook van de laatste 2 maanden (van de persoon die de huur zal gaan betalen)
 6. Motivatie brief
  1. Waarom komt u naar Maastricht?
  2. Waar gaat u studeren/werken?
  3. Voor hoe lang gaat u daar studeren/werken?
  4. Waarom denkt u de juiste kandidaat te zijn voor de desbetreffende accommodatie?

Bent u een student dan ontvangen wij ook graag de bovenstaande gegevens van uw ouders van punt 1 tot 5. Bij het toesturen van deze gegevens naar mail@borderestate.com gaat u akkoord dat wij dit gebruiken om u als kandidaat te checken. Indien u wordt goedgekeurd als kandidaat zullen deze gegevens worden gebruikt voor het opstellen van een huurovereenkomst. Uw documentaties zullen niet voor andere doeleinden worden gebruikt!

3. Hoe wordt een huurcontract opgesteld?

De door u gestuurde documentaties zullen zo snel mogelijk worden beoordeeld ter goedkeuring. Nadat de eigenaar akkoord is gegaan met u als kandidaat zal het huurcontract worden opgesteld. Het huurcontract zal door ons opgemaakt en doorgestuurd worden naar de huurder. Hierin zullen wij u de vraag stellen het contract onderaan elke pagina te ondertekenen, alsook het document ‘informatie en richtlijnen’ en de eventuele toegevoegde ‘huisregels’. De documentaties die opgestuurd worden naar u als huurder zijn onder andere:

 • Huurovereenkomst;
 • Algemene bepalingen (download)
 • Borgsteller;
 • Informatie en richtlijnen;
 • Huisregels.

4. Hoelang heeft de huurder de tijd om een contract te ondertekenen?

Op het moment dat u uw contract ontvangen heeft, heeft u 48 uur de tijd om het contract getekend retour te versturen naar mail@borderestate.com. Houd er rekening mee dat iedere pagina van het huurcontract correct ondertekend moet zijn. Wanneer dit niet correct gebeurd is het contract niet rechtsgeldig. Indien u het contract niet tijdig heeft opgestuurd, zal de accommodatie weer beschikbaar worden gesteld voor andere kandidaten.

5. Wanneer is mijn huurovereenkomst definitief ofwel rechtsgeldig?

Zodra wij uw getekende huurovereenkomst in goede orde hebben ontvangen, wordt deze direct verstuurd naar de verhuurder (pandeigenaar). De verhuurder zal het contract zo snel mogelijk getekend retourneren. U wordt hiervan op de hoogte gesteld met behulp van een welkomstmail. In de tussentijd zal Border Estate+ de door uw gehuurde accommodatie van de website en andere Social Media-kanalen afhalen.

6. Wat is een welkomstmail?

Nadat wij het ondertekend contract van de verhuurder (pandeigenaar) ontvangen hebben, ontvangt u van ons een ‘welkomstmail’. Deze welkomstmail is ter bevestiging dat alles goed is verlopen en dat u uw gewenste accommodatie gehuurd heeft. Daarnaast zal in deze welkomstmail uitgelegd worden wat en wanneer uw eerste betalingen zullen zijn (conform huurovereenkomst). Daarnaast staat hierin uitgelegd dat u tijdig (minimaal 2 weken van te voren) een check-in afspraak dient te maken met ons. Deze 2 weken zijn belangrijk, wegens andere afspraken die wij reeds met huurders ingepland hebben.

7. Hoe verloopt de check-in van een accommodatie?

Op de datum en tijdstip dat u de check-in afspraak heeft ingepland (dat is meestal op de startdatum van het huurcontract of later indien gewenst) zien wij u graag voor het pand van uw gehuurde accommodatie. U zult samen met een werknemer van Border Estate+ naar uw accommodatie gaan, waarbij foto’s gemaakt zullen worden en aanvullende uitleg gegeven wordt. Hierna wordt er een inspectierapport opgesteld.

8. Wat is een inspectierapport?

In het inspectierapport zal de huidige staat van de accommodatie beschreven worden en o.a. eventuele beschadigen genoteerd worden. Deze gegevens zijn van belang als u weer uw accommodatie in de toekomst zult gaan verlaten. Wij zullen het inspectierapport en de foto’s na de check-in via mail oftewel WeTransfer opsturen. Ons advies is om deze gegevens in uw eigen administratie op te slaan.

9. Wat kunnen wij tijdens het verblijf in onze accommodatie van Border Estate verwachten?

Wij hopen uiteraard dat alles na wens is in uw accommodatie tijdens uw verblijf. Echter, het kan voorvallen dat er eens iets gebeurt. Zoals: het internet werkt niet, geen warm water beschikbaar, cv-storing, lekkage enzovoorts. Indien dat het geval is kunt u ons contacteren via mail@borderestate.com zodat wij zo snel mogelijk naar een passende oplossing zoeken. Hou er rekening mee dat dat alleen maar mogelijk is als Border Estate+ ook het beheer doet voor dit betreffend pand. Indien Border Estate+ niet de beheerder is, dan bent u wellicht van het begin verwittigd geworden wie wel uw beheerder is van uw gehuurde accommodatie. Gelieve hen dan ook te contacteren zodat uw probleem snel opgelost kan worden.

10. Hoe kan ik mijn huurcontract opzeggen?

U bent een contract aangegaan voor bepaalde duur of onbepaalde duur. Indien u uw contract wenst op te zeggen kan dat alleen maar wanneer uw contract dat aangeeft. Huurt u short-stay, aldus bepaalde tijd, dan is uw einddatum reeds bepaald. Alsnog moet u dan één maand op voorhand ons kantoor verwittigen dat u uw accommodatie zult gaan verlaten. Verhuurd u uw accommodatie voor onbepaalde tijd, aldus voor 12 maanden, dan gaat dit contract nadien maandelijks automatisch verder. Wilt u dat contract opzeggen, dan ook hier dient u het contract minimaal één maand van tevoren op te zeggen via Border Estate+.

11. Hoe kan ik mijn huurcontract eerder opzeggen?

Indien u uw contract eerder wilt opzeggen dan contractueel vastgelegd dan is dat alleen mogelijk volgens de volgende voorwaarden:

 • Er dient een nieuwe huurder gevonden te worden, alsook het ondertekenen van een nieuw huurcontract door deze nieuwe huurder;
 • Er dient een boete courtage van 70% op een maandhuur exclusief 21% btw betaald te worden aan de makelaar.

Nadat deze bovenstaande punten volbracht zijn en u een definitieve mail van ons ontvangen heeft, zal uw contract beëindigd worden. De laatste stap die u dan dient te maken met Border Estate+ is het inplannen van een eindinspectie/check-out.

12. Hoe wordt een check-out van mijn accommodatie ingepland?

U dient minimaal 2 weken voor uw definitieve opzegging een afspraak te maken met Border Estate voor de eindinspectie. De eindinspectie houdt in dat u uw accommodatie in een zeer nette staat dient op te leveren. Indien u uw accommodatie niet netjes oplevert, zal een poetsploeg ingeschakeld worden om alles alsnog netjes op te leveren. Uiteraard zullen deze kosten op u worden verhaald. Nadat u de eindinspectie heeft gehad met een medewerker van Border Estate+, zal u via mail oftewel WeTransfer het eindinspectie rapport ontvangen met de bijbehorende foto’s. Het rapport en de foto’s worden tevens ook verstuurd naar de pandeigenaar. De pandeigenaar maakt de eindbeslissing over uw borgteruggave.

13. Welke kosten zijn er voor een bezichtiging, registratie, opstellen huurcontract, inspectie etc.?

Omschrijving

Kost

Bezichtiging(en)

0,-

Registratie

0,-

Contract opstellen

0,-

Inspecties

0,-

Eindschoonmaak (start betaling)

Varieert per accommodatie

(Onderhuur)contract

175,00 inclusief 21% btw

Contractbreuk

70% op één maand huur exclusief 21% btw

14. Ik ben mijn sleutel kwijt/vergeten, kan Border Estate+ mij hierbij helpen?

Wanneer een huurder niet in zijn of haar accommodatie kan begrijpen wij dat dit erg onprettig is. Wanneer dit gebeurt en Border Estate+ het beheer van het pand uitvoert zullen wij u graag proberen te helpen. Uiteraard zijn hier kosten aan verbonden zoals hieronder weergegeven. Let op: we zijn niet altijd beschikbaar om te komen helpen. Indien dat het geval is zal u een slotenmaker moeten bellen. De kosten van een slotenmaker liggen hoger!

Sleutel verloren

105,00 inclusief 21% btw

Opgesloten (deur openen overdag)

55,00 inclusief 21% btw

Opgesloten (deur openen s'avonds)

75,00 inclusief 21% btw