Diensten

Onze diensten

Huren
Bent u op zoek naar een nieuwe woonruimte en wilt u het liefste iets huren? Dan helpt Border Estate+ u graag verder met het zoeken van een woonruimte geheel naar uw wens. We werken onze website regelmatig bij, waardoor deze altijd up-to-date is met de nieuwste accommodaties.
Heeft u een woonruimte gezien waarin u geïnteresseerd bent, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij laten u met alle plezier de woonruimte zien tijdens een bezichtiging!

Verhuur en beheer
Bent u pandeigenaar en wilt u graag zonder zorgen het verhuur en beheer van het object uitbesteden? Ook dan kunt u bij Border Estate+ terecht.
Als beheerder zijn wij het dagelijks aanspreekpunt voor (ver)huurders en controleren wij objecten periodiek, zodat u zich als eigenaar geen zorgen hoeft te maken over het object.

We vinden het belangrijk dat gebreken en storingen zo snel en goed mogelijk worden opgelost en de huurders tevreden zijn.

Verkoop
Bent u op zoek naar een beleggingspand of wilt u graag uw beleggingspand verkopen? Dan helpt Border Estate u graag verder.
We willen u ten alle tijden de beste service aanbieden. De focus van Border Estate op vastgoedbeleggingen in Maastricht zorgt voor ervaring, deskundigheid en efficiëntie.

Onze pakketten
Bent u in het bezit van een beleggingspand en wilt u de verhuur en/of het beheer graag uitbesteden? Dan helpt Border Estate+ u graag!

U vindt hier een volledig overzicht van de pakketten die wij aanbieden.

Pakket 1: Verhuur
Het verhuurpakket bevat het volledige verhuurproces van uw accommodaties. Het verhuurproces begint bij de opzegging van de huurder en eindigt wanneer een nieuwe huurder de sleutel van de woonruimte heeft ontvangen en er een check-in heeft plaatsgevonden.

Wanneer een woonruimte beschikbaar komt, begint het verhuurproces met het maken van foto’s en video’s van de woonruimte. Met deze foto’s en video’s maakt Border Estate+ leuk beeldmateriaal om de woonruimte te promoten via social media. Daarnaast worden de foto’s en een eventuele video geplaatst op de website van Border Estate+. Indien noodzakelijk worden ook andere mediakanalen & huursites ingezet.

Vervolgens worden tijdens het “verhuur proces” een aantal bezichtigingen gepland waarin zorgvuldig wordt gezocht naar een geschikte kandidaat. Bovendien wordt social media actief ingezet om de accommodatie te promoten. Wanneer er een geïnteresseerde potentiële huurder is, vraagt Border Estate+ om een e-mail te sturen met de benodigde gegevens voor het opstellen van een huurcontract. Vervolgens zorgt Border Estate+ voor het afhandelen van het huurcontract.

Als het huurcontract getekend is plant Border Estate+ samen met de nieuwe huurder een afspraak in voor de check-in. Tijdens de check-in wordt een volledig rapport opgesteld over de huidige staat van de accommodatie.

In pakket 1 verzorgt Border Estate+ geen beheer, daarom volgt het volgende contact tussen de huurder en Border Estate+ pas weer als de huurder zijn accommodatie gaat verlaten. Border Estate+ maakt dan samen met de huurder een afspraak voor de check-out en stelt ook hier een volledig rapport van op over de staat van de accommodatie.

U ontvangt als pandeigenaar zowel het check-in rapport als het check-out rapport. Op deze manier kunt u eenvoudig de begin- en eindstaat van de accommodatie vergelijken en zo beslissen of de huurder zijn borg terugkrijgt.

Kiest u voor dit pakket? Dan worden al uw zorgen over het volledige verhuur proces uit handen genomen!

Pakket 2: Basis beheer
Bij het basis beheer pakket verzorgen wij op de eerste plaats het volledige verhuur proces zoals genoemd bij pakket 1. Naast het volledige verhuur proces verzorgen wij bij pakket 2 ook het financieel- administratief beheer. In dit pakket wordt de huurstroom nauwlettend gevolgd middels ons softwaresysteem zodat de huurders hun maandelijkse betalingsverplichting nakomen. Wanneer blijkt dat een huurder een achterstand of huurschuld heeft dan gaan wij hier op een professionele wijze mee aan de slag. Kiest u voor dit pakket? Dan heeft u geen zorgen meer over de verhuur en het financieel- administratief beheer van uw pand!

Pakket 3: Premium beheer
Bij het premium beheer pakket verzorgen wij op de eerste plaats het volledige verhuur proces zoals genoemd bij pakket 1. Naast het verhuur proces en het financieel- administratief beheer, wordt bij pakket 3 ook het technisch beheer verzorgd door Border Estate+. Wanneer wij het technisch beheer verzorgen voor uw pand, controleren wij uw pand periodiek. Hierbij kunt u denken aan eventuele gebreken van het pand, de brandveiligheidseisen, de staat van het pand, vuilnis en hygiëne, onderhoud, etc. Wanneer een van uw huurders problemen of vragen heeft, staan wij ook ten alle tijden klaar voor uw huurder. Kleine gebreken laten wij direct oplossen door een van onze betrouwbare leveranciers. Mochten er grotere gebreken blijken, dan nemen wij uiteraard eerst contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Kiest u voor dit pakket? Dan nemen wij al uw zorgen uit handen!