Banken in Maastricht

Een bankrekening openen.

Het International Bank Account Number (IBAN) is een internationaal overeengekomen systeem voor het identificeren van bankrekeningen over nationale grenzen heen om de communicatie en verwerking van grensoverschrijdende transacties te vergemakkelijken. Voor alle burgers van landen met de euro is deze IBAN de overeengekomen methode om in deze landen geld over de grenzen heen over te maken. Maar nutsbedrijven en andere dienstverleners moeten het systeem nog adopteren. Daarom kan het zinvol zijn om hier in de regio een bankrekening te openen. De Nederlandse overheid, lokale gemeenten en de meeste werkgevers hebben nog steeds de voorkeur om een ​​Nederlandse bankrekening te hebben om financiële overdrachten te vergemakkelijken. Bovendien maakt het bankieren bij een lokale (Nederlandse) bank in Maastricht het ook eenvoudiger om uw huur over te dragen en kunt u gebruik maken van praktische zaken zoals iDEAL.

Als een EU-burger een bankrekening in Nederland wil openen, moet u de volgende documenten meenemen wanneer u de bank bezoekt:

  • Geldige ID
  • BSN of burgerservicenummer
  • Bewijs van adres (uw huurcontract of een recente energierekening zal het lukken)

De grote banken in Nederland zijn ING bank, Rabobank, ABN-AMRO en SNS bank. Een goede keuze als u uw geld wilt delen met een ethische bank, zijn TRIODOS en ASN.

De UM en de ING Bank hebben een overeenkomst dat u een bankrekening bij hen kunt openen, ook als u niet in het bezit bent van een BSN-nummer. Deze optie is vooral handig voor niet-EU-studenten.

Je moet een afspraak maken via de telefoon (op (+31) 43 329 5213 of op het ING-kantoor op het Vrijthof. De afspraak duurt dan ongeveer 20 minuten en je moet het mee nemen:

  • Bewijs van inschrijving (van SSC),
  • Je paspoort
  • Bewijs van adres (huurcontract of vergelijkbaar)