Algemene vragen

Algemene vragen

Border Estate(+) staat van maandag t/m vrijdag tussen 9.00u en 17.00u voor u klaar!

Dit betekent niet dat Border Estate(+) niet bereikbaar is buiten deze tijden.
U kunt altijd contact met ons opnemen per e-mail via mail@borderestate.com, en wij zullen u zo snel mogelijk helpen.

Tijdens feestdagen zijn wij gesloten.

  Het is aan de huurder zelf om uit te zoeken of huurtoeslag mogelijk is voor de desbetreffende woonruimte. 
  Of u in aanmerking komt voor huurtoeslag is altijd afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Er zijn een aantal eisen waar u aan moet voldoen om huurtoeslag te kunnen krijgen:

  • Uw inkomen mag niet te hoog zijn;
  • Uw vermogen mag niet te hoog zijn; 
  • U huurt een zelfstandige woonruimte; 
  • Bent u 23 jaar of ouder? Dan mag de kale huurprijs niet hoger zijn dan €737,14; 
  • Bent u jonger dan 23 jaar? Dan mag de kale huurprijs niet hoger zijn dan €432,51; 
  • Bent u jonger dan 23 jaar en heeft u een kind dat bij u inwoont? Dan mag de kale huur niet hoger zijn dan €737,14.
  • Huurders van een zelfstandige woning komen mogelijk in aanmerking voor huurtoeslag. Een zelfstandige woning is een woning met een eigen toegangsdeur, die in ieder geval een eigen woon(slaap)kamer, keuken en toilet moet hebben. Denk bijvoorbeeld aan een flatwoning of een rijtjeshuis. Huur je een kamer in een (studenten)huis? Dan kom je niet in aanmerking voor huurtoeslag.

  U kunt altijd de website van de Belastingdienst bezoeken voor meer informatie: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/toeslagen/content/kan-ik-huurtoeslag-krijgen

  Het is de bedoeling dat afval zo veel mogelijk gescheiden wordt. Voor afval dat niet gescheiden kan worden, zijn in de supermarkt speciale afvalzakken te verkrijgen.
  Via de volgende website kunt u alle informatie vinden over het verwerken van afval in Maastricht: https://www.gemeentemaastricht.nl/afval-en-milieu

  Inschrijven bij de gemeente kan via de website van gemeente Maastricht. Bent u student aan de Universiteit Maastricht of Zuyd Hogeschool en komt u vanuit het buitenland in Maastricht wonen? Schrijf u dan in bij de gemeente om een Burgerservicenummer te krijgen. Verdere informatie is te vinden op de volgende website: https://www.gemeentemaastricht.nl/wonen-en-verhuizen/inschrijven-buitenlandse-student

  Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen is een zelfstandig samenwerkingsverband voor heffing en inning van gemeentelijke belastingen en waterschapsbelasting en voor uitvoering van de wet WOZ  (Waardering  Onroerende Zaken).
  Op de volgende website vindt u meer informatie over BsGW: https://bsgw.nl/nl/over-bsgw

  De meeste pandeigenaren staan het helaas niet toe om huisdieren mee te nemen naar de woonruimte. Heeft u een huisdier, dan kunt u altijd contact met ons opnemen om te vragen naar de mogelijkheden.

  Border Estate (+) vraagt geen bemiddelingskosten. Echter vragen wij voor het opstellen van een contract een voorschot van €175,-. Tekent u het contract, dan wordt dit bedrag verrekent met de borg en heeft u dus geen extra kosten.
  Heeft Border Estate (+) een contract voor u opgesteld, maar tekent u het contract niet? Dan ontvangt u het bedrag niet terug.

  Onderstaande tabel geeft verdere kosten overzichtelijk weer:

  Omschrijving

  Kost

  Bezichtiging(en)

  0, -

  Registratie

  0, -

  Contract opstellen

  0, -

  Inspecties

  0, -

  Eindschoonmaak (eind betaling) – indien niet schoon

  Varieert per accommodatie

  Onderhuurcontract (in opdracht)

  175, - inclusief 21% BTW

  Contractbreuk (in opdracht)

  70% op één maand huur exclusief 21% BTW

   De huurprijs wordt jaarlijks verhoogd binnen de daarvoor geldende wettelijke regelgeving.

   Je wordt 2 maanden van te voren op de hoogte gebracht van deze huurverhoging per mail.

   Voor de huurperiode

   Zeker kunnen wij u helpen! Op onze website vindt u ons volledige aanbod van beschikbare accommodaties. U kunt ons te allen tijde telefonisch of via e-mail (mail@borderestate.com) bereiken voor meer informatie over een accommodatie.
   Staat op de website niks wat u aanspreekt? Niet getreurd! Houdt onze website regelmatig in de gaten, want ons aanbod wordt regelmatig aangevuld.

   Via de volgende link komt u direct bij alle beschikbare accommodaties terecht: https://borderestate.com/aanbod/huur.

   Als u interesse heeft in een woonruimte, kunt u per e-mail via mail@borderestate.com een bezichtiging aanvragen. Weet u zeker dat u een woonruimte wilt huren? Dan kunt u de desbetreffende accommodatie boeken via onze website. 

   Indien u wordt goedgekeurd als kandidaat zullen deze gegevens worden gebruikt voor het opstellen van een huurovereenkomst. Uw documentaties zullen niet voor andere doeleinden worden gebruikt!

   De sleuteloverdracht vindt plaats op de 1e dag van de huurovereenkomst, indien dit geen werkdag betreft dan vindt de sleuteloverdracht plaats op de eerst volgende werkdag. De sleutels mogen nooit door oud-huurder aan de nieuwe huurder worden overhandigd zonder tussenkomst van Border Estate+.

   De afspraak voor de sleuteloverdracht dient 2 weken op voorhand ingepland te worden met Border Estate+ via mail@borderestate.com 

   Jazeker kan dat! Wij plannen regelmatig bezichtigingen in voor beschikbare accommodaties. Heeft u interesse in een accommodatie? Vraag dan via mail@borderestate.com of via de website een bezichtiging aan. Border Estate (+) laat u dan weten wanneer de volgende bezichtiging staat ingepland. Kunt u niet aanwezig zijn bij de bezichtiging? Dan kunt u de bezichtiging live volgen via Instagram (@rentalsmaastrichtforrent) of kunt u een andere bezichtiging aanvragen.

   Het is helaas niet mogelijk. De huidige huurder verblijft namelijk tot het einde van de maand in deze accommodatie conform huurovereenkomst.  

   Het is niet verplicht om u in te schrijven voor een bezichtiging. Wel is het voor ons fijn als u laat weten wanneer u aanwezig bent bij een bezichtiging. Wij kunnen er dan rekening mee houden dat u naar de bezichtiging komt.
   Het bezichtigen van een woonruimte gebeurt natuurlijk kosteloos!

   Wat inbegrepen is in de huurprijs, verschilt per pand. Een groot deel van onze pandeigenaren kiest ervoor om de accommodatie inclusief gas, water, elektriciteit, internet en meubels te verhuren.
   Ook zijn er accommodaties die niet gemeubileerd verhuurd worden of waarbij gas, water en/of elektriciteit niet zijn inbegrepen bij de huurprijs.
   Op onze website is per accommodatie aangegeven wat inbegrepen is bij de huurprijs en wat niet. Heeft u daar vragen over? Stel ze ons gerust!

    Het komt wel eens voor dat een accommodatie erg geliefd is en meerdere kandidaten de accommodatie willen huren. In dat geval vragen wij van alle geïnteresseerden om de benodigde documenten op te sturen. Vervolgens worden alle documenten gedeeld met de pandeigenaar, waarna de pandeigenaar kiest welke kandidaat het meest geschikt is voor de accommodatie.
    Border Estate (+) neemt vervolgens contact op met de gekozen kandidaat en vervolgt het verhuurproces.

     Ja, dat doen we! U kunt onze bezichtigingen live volgen via ons Instagram-account @rentalsmaastrichtforrent.

     Tijdens de huurperiode

     Als huurder ontvangt u van ons inloggegevens voor Bloxs. Via de volgende link kunt u inloggen in Bloxs: https://borderestate.bloxs-vas... 
     Via Bloxs kunt u eenvoudig uw probleem of klacht indienen. Wij zullen uw melding dan zo snel mogelijk in behandeling nemen.

     Heeft u geen inloggegevens ontvangen? Dan kunt u ons bereiken via mail@borderestate.com, wij zullen u dan nieuwe inloggegevens sturen.

     Het is noodzakelijk dat u de klacht ten alle tijde via het systeem Bloxs doorgeeft. Het systeem onthoud namelijk alle klachten van het pand. Via email is dit niet mogelijk. Indien u een groter bestand dient te downloaden en dit niet via Bloxs kan, dan gelieve alsnog de melding te plaatsen. Het toegevoegde bestand kunt u dan achteraf nog via mail of Wetransfer toesturen.

     Ja, u kunt uw woonruimte onderverhuren. Hier zijn echter wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Het is van belang dat de verhuurder toestemming geeft om de accommodatie onder te verhuren. Daarnaast moet opdracht gegeven worden aan Border Estate+ om het onderhuurcontract op te stellen. Ook moet de huurder een bedrag van €175,- (inclusief 21% btw) betalen voordat het onderhuurcontract opgesteld wordt.

     U bent een contract aangegaan voor bepaalde duur of onbepaalde duur. Indien u uw contract wenst op te zeggen kan dat alleen maar wanneer dat volgens uw contract kan.
     Huurt u short-stay, aldus bepaalde tijd, dan is uw einddatum reeds bepaald. Alsnog moet u dan minimaal twee maanden op voorhand ons kantoor verwittigen dat u uw accommodatie zult verlaten.
     Huurt u uw accommodatie voor onbepaalde tijd, aldus voor minimaal 12 maanden, dan gaat dit contract nadien maandelijks automatisch verder. Wilt u het contract opzeggen, dan dient u ook hier het contract minimaal twee maanden van tevoren op te zeggen via Border Estate+.

     Als u uw contract eerder wilt beëindigen dan contractueel is overeengekomen, kan dat alleen onder de volgende voorwaarden: Er moet een nieuwe huurder worden gevonden, evenals de ondertekening van een nieuw huurcontract door deze nieuwe huurder en er moet een boete van 70% commissie op een maandelijkse huurprijs exclusief 21% BTW aan de makelaar worden betaald. Als deze punten zijn ingevuld en u een definitieve e-mail van ons heeft ontvangen, wordt uw contract beëindigd. Het enige wat u daarna nog hoeft te doen is een eindcontrole/check-out in te plannen.

     Ja, dat klopt! Wij werken met een voor- en eindinspectie. Wij noemen dit een check-in en een check-out. Tijdens deze check-in en -out maken wij een volledig rapport met foto’s en aantekeningen over de huidige staat van een woonruimte. U ontvangt deze rapporten zelf ook via e-mail.

     Als u als huurder niet in staat bent om in uw accommodatie te verblijven, begrijpen we dat dit zeer onaangenaam is. Als dit gebeurt en Border Estate+ beheert de woning, dan proberen wij u graag te helpen. Uiteraard zijn er kosten aan verbonden zoals hieronder aangegeven. Houd er rekening mee dat we niet altijd beschikbaar zijn om te komen helpen. Als dat het geval is, zult u een slotenmaker moeten bellen. De kosten van een slotenmaker zijn hoger!

     Let op: tijdens feestdagen worden geen diensten verleend

     Verloren sleutels

     105, - inclusief 21% btw

     Buitengesloten (binnen openingstijden)

     55, - inclusief 21% btw

     Buitengesloten (buiten openingstijden)

     75, - inclusief 21% btw


     Na de huurperiode

     Voor het terugontvangen van de borg is het van belang dat de woonruimte in dezelfde staat wordt opgeleverd als het ontvangen is. Om dit te controleren, worden een check-in en een check-out ingepland. In beide gevallen wordt een rapport opgesteld met daarin foto’s en aantekeningen over de staat van de woonruimte.
     Wanneer uit vergelijking van de twee documenten blijkt dat u de woonruimte in een goede staat heeft achtergelaten, ontvangt u de borg gewoon terug. Blijkt echter dat de woonruimte niet is achtergelaten zoals u de woonruimte heeft ontvangen, dan wordt een deel van uw borg ingehouden. Hoeveel borg wordt ingehouden, verschilt per situatie.
     Het teruggeven van de borg mag officieel drie maanden duren, echter proberen wij dit zo snel mogelijk af te ronden.

     Als er tijdens de eindinspectie schade geconstateerd wordt is het per gebeurtenis belangrijk om de gevolgen te bekijken. Mocht de schade door eigen toedoen zijn ontstaan dan zullen de kosten van deze schade worden verrekend met de borg. Ook eventuele schoonmaakkosten kunnen worden verrekend met de borg.

     Wij verstrekken een huurdersverklaring uitsluitend op aanvraag. Mocht uw nieuwe huurbaas een verklaring nodig hebben. Dan helpen we je graag verder. Mail ons hierover via mail@borderestate.com